Hække som en ligusterhæk eller en nåletræshæk er smukke at se på. Det er dog meget muligt, at du ønsker noget helt andet end naboerne. Med en bambushæk, der er hårdfør, kan du nemt skabe en østlig stemning i din have.

Fordi bambus har en kompakt vækst, vil der hurtigt udvikle sig en tæt hæk. Ved at bruge bambus er det ikke kun muligt at skabe smukke bambushække, det er også en plante, der vokser hurtigt. Bambushækken bliver derfor hurtigt uigennemsigtig.

Bambus fås i flere varianter. Ønsker du en smuk hæk i haven, så vælg en ikke-invasiv bambushæk som hæk. Dyrkning af bambus kan være en trussel mod andre haveplanter.

For at placere en ikke-invasiv bambushæk som hæk i haven, er det bedst at vælge bambushæk, der bærer navnet Fargesia. Med denne bambusart kan du hurtigt og nemt skabe en ikke-invasiv bambushæk som hæk. 

Bambushæk i container

Foretrækker du en anden bambusart eller vil du være sikker på, at bambushækken ikke formerer sig? Det er også muligt at vælge en bambushæk i en container. Fordi med denne form for hæk planterne er i en beholder, kan de ikke formere sig.

En bambushæk i en container er ikke kun smuk at se på, men også nem at placere. Der er ingen grund til at grave tungt i haven, da skraldespandene blot placeres på jorden. En bambushæk i en container placeres hurtigt og smukt at se!