Neutral hvid passer altid i en prydhave med meget farve. Ved at kombinere hvid med andre farver kan du opnå smukke effekter. Nedenfor er en række hvide blomstrende planter, der er en juvel til enhver have.

1. Hvide liljer

Hvide liljer har været et symbol på femininitet, skønhed og renhed i århundreder. Duften af ​​liljen er en af ​​de mest elskede. Liljen er en smuk snitblomst, der opfører sig som en staude i haven. Du kan nyde skønheden ved denne plante i årevis.

Højde: Max 1 meter
Hvornår skal man så liljer: løget kan plantes i jorden efter august (15-20 centimeter)
Blomstringstid: maj til august
Latinsk navn: lilium
Plantetype: løgplante
En liljeløg holder ikke længe over jorden. Om vinteren skal du dække jorden med et lag humus. Løget kan også overvintre i en potte.

2. Hvid Periwinkle

Denne stedsegrønne busk kan danne grene så lange som 2 meter, men de overstiger aldrig 20 til 40 centimeter. Planten producerer blomster næsten hele året rundt. Farven hvid er ved siden af ​​lilla blå den mest almindelige. Fordi grenene nemt slår rod et sted, er det klogt at sørge for, at magen ikke formerer sig for meget.

Højde: 20 til 40 centimeter
Hvornår skal man så periwinkle: forår
Blomstringstid: næsten hele året rundt
Latinsk navn: Vinca
Plantetype: busk
Periwinkle er en såkaldt forsvarsplante, der hævdes at beskytte mod hekseri. Hvis det ikke hjælper, vil det bestemt ikke skade.

3. Allium hvid

Allium er også kendt som prydløg. Den store løg med blomster blomstrer fra det tidlige forår. Der er også sorter, der blomstrer senere og holder til slutningen af ​​august. Prydløget er derfor meget velegnet, hvis du vil kombinere en have med forskellige blomstrende planter.

Højde: maks. 85 centimeter
Hvornår skal man så allium: efterår
Blomstringstid: senest marts til august
Latinsk navn: Allium
Plantetype: løgplante
Løget kan blive i jorden, men til sidst bliver disse prydløg naturaliseret. Sommerfugle og bier finder den store løg med små hvide blomster attraktive.

4. Hvid Skimmia

Den smukke stedsegrønne busk blomstrer rigeligt om foråret. De hvide blomstrende planter har lyse hvide blomster, der dufter vidunderligt. Skimmiaen er en langblomstrende plante, der også er hårdfør. Om vinteren lyser den en ellers bar udseende have op med sin friske grønne farve.

Højde: 1 meter
Hvornår skal man så skimmia: efterår
Blomstringstid: forår
Latinsk navn: Skimmia Japonica White Globe
Plantetype: busk
En skimmia gør sig godt som hæk i en lille have eller i en stor krukke.

5. Krysantemum

Krysantemum har et kedeligt image som en billig stueplante. Det er mærkeligt, fordi de forskellige muntre farver på denne plante giver dig mulighed for at udskyde vinteren et stykke tid. Blomstringen fortsætter indtil november, hvis forholdene er til det. De store blomster kombinerer perfekt med stedsegrønne planter, når vinteren nærmer sig.

Højde: 50 centimeter
Hvornår skal man så krysantemum: når blomsterne er færdige med at blomstre, kan du plante dem i haven
Blomstringstid: august til november
Latinsk navn: Chrysanthemun Indicum
Plantetype: løgplante
Grækerne brugte krysantemum som en gravblomst, fordi den ville afværge dæmoner.

6. Hvid skæv blomst

Den skæve blomst med de smukke hvide/lyserøde blomster er en rigtig kombinationsplante. Løvet er slående og smukt, og blomsterstanden er rig. Disse hvide blomstrende planter bør derfor have en plads i en rigtig prydhave. Som biennale har den skæve blomst nogle gange det svært i en hård vinter. Du skal gøre en ekstra indsats, fordi denne haveplante ofte er svær at få fat i.

Højde: 30 centimeter
Hvornår skal man så skæv blomst: forår
Blomstringstid: juni til september
Latinsk navn: Iberis
Plantetype: toårig
Den skæve blomst har brug for en solrig plet og vandgennemtrængelig jord. Hun klarer sig også ofte godt i en gryde eller balje.

7. Hvide Roser

Få symboler er så kendt for renhed som den hvide rose. Den engelske rose Winchester Cathedral har en dobbeltblomst med en vidunderlig duft. Der findes dog også flere andre hvide roser til haven.

Højde: 50 centimeter
Hvornår skal man så roser: efterår
Blomstringstid: sommer
Latinsk navn: Rosa
Plantetype: busk
Takket være sin neutrale farve kan den hvide rose også godt kombineres med andre planter i haven. Med rød eller orange får du en krydret helhed, med blå en frisk have. Vælg din farve.

8. Efterårsanemone

Sætter du efterårsanemonen i din have i oktober, kan du stadig nyde blomstringen det år. Denne rige efterårsblomst kan ikke lide solen.