Lilla blomstrende planter kommer i forskellige nuancer. Nedenfor søgte vi fra pink/lilla til blå/lilla. Det er nemt at kombinere med denne varme farve og mange af de nedenfor nævnte planter kan også nemt plantes uden tilgroning. Vores top 10 lilla blomstrende planter!

1. Blå pude

Blue Cushion blomstrer rigeligt i en lavendelblå/lilla farve. Planten stammer fra bjergene og er derfor meget velegnet til en stenhave. Plantet i grupper er det en fremragende bunddække, der passer godt sammen med andre planter og til sidst får den pudeform, der giver dens navn.

Højde: 15 centimeter
Hvornår skal man så blå pude: efterår
Blomstringstid: forår
Latinsk navn: Aubrita
Plantetype: bunddække
Blå pude kan lide let fugtig jord, men kan også tåle et tørt sted generelt.

2. Klokkeblomst

Klokkeblomsten er hjemmehørende i det nordlige Japan. Der vokser de på enge nær bjergene. Blomsterne er klokkeformede og blomstrer relativt sent på sommeren. Disse lilla blomstrende planter kommer også op sent på foråret, fordi det forbliver koldt i Japan i lang tid i nord. Farven varierer fra mørkeblå til dyb lilla.

Højde: 40 centimeter
Hvornår skal man så klokkeblomster: forår
Blomstringstid: juni til august
Latinsk navn: Campanula Addenda
Plantetype: flerårig
Klokkeblomsterne har pælerødder, og de er svære at omplante. Det er bedre at give en ung prøve fra en potte fra børnehaven et permanent sted.

3. Gamer

Gamanderen er en lavtvoksende busk med smukke lilla/lilla klaser af blomster. Busken kan lide et solrigt sted, og jorden bør ikke være dårlig. I en sydvendt have er gamanderen en fin kombinationsplante, fordi den ikke formerer sig.

Højde: 50 centimeter
Hvornår skal man så gamander: forår
Blomstringstid: juli til september
Latinsk navn: Teucrium Fruticans
Plantetype: busk
Planten er hårdfør, men skal beskyttes mod overdreven regn eller sne.

4. Sommerfuglebusk

Sommerfugle er velkomne i næsten alle haver. Sommerfuglebuske er ikke kun attraktive for insekter på grund af den slående blomstring med lyse lilla blomster. En sommerfuglebusk klarer sig godt i ikke alt for tung jord og på et solrigt sted eller let skygge. Udtørring er en risiko, så sørg altid for at have nok fugt.

Højde: maks. 250 centimeter
Hvornår skal man så sommerfuglebusk: forår
Blomstringstid: juli til september
Latinsk navn: Buddleja
Plantetype: rigt blomstrende busk
Sommerfuglebusken kan lide skade under nattefrost i april og maj, hvis den ikke er ordentligt beskyttet. Den tåler bedre sommervarme, hvis der er tilstrækkelig fugt.

5. Syren

Den amerikanske syren kan blive flere meter høj. I vores haver ser man normalt dværgsyrenen, der når op til 75 centimeter. De lilla syrener blomstrer rigt og længe og spreder en vidunderlig duft. Syrenen er krævende og kan placeres et lyst sted eller i halvskygge. Også i en krukke eller balje er denne busk en juvel på en altan eller terrasse.

Højde: 75 centimeter
Hvornår skal man så syren: forår
Blomstringstid: sommer
Latinsk navn: Ceanothus Arboreus
Plantetype: busk/træ
Dværgsyrenen er meget velegnet til en lille have og har en meget lang blomstringstid.

6. Kattespids

De blå/lilla blomster af katteurt er sprudlende og blomstringstiden er næsten 4 måneder. Dette gør denne plante til en velkommen gæst i sydvendte haver. Denne plante kræver et sted i solen for at klare sig godt. Man skal anstrenge sig lidt for at få planten, for det er ikke alle avlere, der sælger den.

Højde: 30 centimeter
Hvornår skal man så katteurt: forår
Blomstringstid: juni til september
Latinsk navn: Nepeta Kubanica
Plantetype: flerårig
Catnip kan også bruges som bunddække og kan fint kombineres med andre planter. Om vinteren er der brug for beskyttelse mod for meget regn eller sne.

7. Lavendel

Enhver, der har set farven og duften af ​​lavendel i Frankrig, ved, hvorfor denne plante med sine lyse lilla blomster er så populær i det land og også jævnligt pryder vores haver.

Højde: 40 centimeter
Hvornår skal lavendel sås: forår
Blomstringstid: juni til september
Latinsk navn: Lavandula
Plantetype: stedsegrøn staude
Lavendel tælles også blandt de spiselige blomster, bladene fra nogle arter har også en kulinarisk anvendelse.